Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z grochu z parówkami

Składniki:


• 40 dag grochu
• 2 ugotowane ziemniaki
• 1/2 szklanki mleka
• sól
• pieprz
• majeranek
• 1 cebula
• 6 dag tłuszczu
• 4-5 parówek

Sposób przyrządzenia:
Namoczony groch ugotować. Miękki odcedzić i odparować, przetrzeć przez sito. Ziemniaki ugotować, a potem utrzeć z mlekiem. Dodać przetarty groch, wymieszać i przyprawić solą i majerankiem. Cebulę pokroić i podsmażyć w tłuszczu, dodać zmiażdżony czosnek i polać tym puree. Podawać razem z gorącymi parówkami.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *