Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z fasoli cannellini

 

Składniki:

  • 2 szkl. suchej fasoli cannellini
  • 5 ½ l bulionu warzywnego
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • 1 główka czosnku
  • 2 liście laurowe
  • ½ szkl. oliwy z oliwek
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać 3 l bulionu i odstawić aby namokła po czym fasole odcedzić i zalać świeżym bulionem.
    Dodać natkę pietruszki, liście laurowe oraz posiekany czosnek.
    Trzymać na małym ogniu z  uchylona pokrywką ok. 1,5 godz.
    Gdy fasola będzie zupełni miękka odcedzić i zmiksować na gładkie puree.
    Przed podaniem skropić oliwą i oprószyć pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *