Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z bobu

Składniki:

  • 300 g suszonego bobu
  • 1 seler
  • 1 ziemniak
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oliwy
  • 500g ugotowanego szpinaku
  • czerwona sproszkowana papryka
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Bób namoczyć w wodzie po czym go odsączyć i wrzucić do garnka.
    Dodać posiekany seler cebule oraz ziemniak.
    Zalać całość wodą i gotować ok. 2 godzin.
    Dopraw do smaku pieprzem i dodaj jeszcze oliwę.
    Całość dokładnie zmiksować aby powstało gęste puree, które gotować jeszcze ok. 5 minut.
    Przed podaniem udekorować szpinakiem i oprószyć papryką.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *