Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z białej fasoli Ilony

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na puree z białej fasoli pomysły Ilony. Do jego wykonania potrzebujesz: białej fasoli w zalewie, czosnku, rozmarynu i skórki z cytryny. 
 

Składniki:

  • 3 puszki białej fasoli w zalewie
  • 60 ml oliwy
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Dodać do niego rozmaryn i skórkę z cytryny.
    Mieszając przesmażyć na średnim ogniu.
    W między czasie odsączyć fasolę z zalewy i wrzucić ją na patelnie z przesmażonymi przyprawami.
    Mieszając trzymać na małym ogniu około 4-5 minut.
    Po tym czasie zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego puree.
    Na koniec doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *