Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety ze skorzonerą

Składniki:

  • 1 cebula
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • tymianek
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 500 g skorzonery ze słoika
  • 1 opakowanie jasnego sosu
  • 1 pęczek koperku

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa dodać cebulę startą na tarce, przyprawy oraz zioła.
    Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wyrobić.
    Z powstałej masy formować pulpety, które wrzucić do ½ l wody i ugotować.
    Miękkie pulpety odcedzić i do wody z gotowania dodać sos, wymieszać i ponownie włożyć pulpety razem ze skorzonerą.
    Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *