Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety rybne Marii

Wypróbuj dziś nasz przepis na pulpety rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetów dorsza, cebuli, czosnku, jajek i kajzerki. 
 

Składniki:

  • 1 kg dorsza
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • mleko do namoczenia bułki
  • mąka do panierowania kotletów
  • masło do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso rozdrobnić i wrzucić do miski.
    Następnie dodać do niego obraną cebule oraz czosnek drobno posiekane.
    Wbić jajka i dodać kajzerkę namoczoną e mleku.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
    Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Wówczas formować z niej okrągłe kotlety.
    Obtoczyć delikatnie w mące.
    Kłaść na patelni z rozgrzanym masłem.
    Smażyć ze wszystkich stron na zloty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *