Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety rybne

Składniki:

  • 600 g rybnych filetów (morszczuk, dorsz)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • czerstwa kajzerka
  • ½ szkl mleka
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

    Sposób wykonania:
    Filety rybne pokroić w kostkę po czym oprószyć je pieprzem oraz solą i skropić sokiem z  cytryny, wstawić do lodówki na 30 min.
    W między czasie posiekać cebule i zeszklic ją na 2 łyżkach rozoranego oleju.
    Następnie wyjąć rybę z lodówki, dodać bułkę namoczoną w mleku, pokrojone kapary, zeszkloną cebulkę oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Z powstałej masy uformować małe pulpety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *