Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety ala gołąbki

Składniki:

  • 1 kg kapusty włoskiej
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym posypać solą i odstawić na 40 minut.
    W między czasie ugotować ryż według opisu na opakowaniu.
    Następnie z kapusty odcisnąć wytworzony sok, dodać do niej ryż, mielone mięso, kaszę mannę oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować klopsy, które obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanej oliwie, aż się zarumienią po czym przełożyć do rondla, zalać niewielką ilością wody i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *