Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki zapiekane Doroty

Składniki:

  • 25 dag chudego mięsa
  • 15 dag słoniny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka przesianej mąki
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Mięso, słoninę oraz czosnek zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z  powstałej masy formować małe kulki, które obtoczyć w mące i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Następnie jajko roztrzepać i posmarować pulpeciki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Dorota

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *