Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki z kaszy kukurydzianej

Składniki:

  • 400 g kaszy kukurydzianej
  • 1,5 l mleka zmieszanego z wodą 2:1
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki twarogu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • olej

Sposób wykonania:
Mleko wymieszać razem z wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać 4 łyżki kaszy oraz sól do smaku i trzymać na ogniu kilka minut.
Następnie wsypać pozostałą kasze i gotować jeszcze 30 minut.
Po tym czasie zestawić z ognia, dodać twaróg oraz masło.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Z powstałej masy formować małe pulpety, które obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *