Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki Ilony

 

Składniki:

  • dowolne mięso (wołowina, wieprzowina) 1/2 kg
  • słoniny lub boczku 20 dag
  • mleka 1 l
  • bułki 2 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Bułkę należy moczyć w mleku przez kilka minut do momentu, aż mleko
wsiąknie, następnie odcisnąć ją i zmielić w maszynce do mięsa razem z
mięsem i słoniną. Tak przygotowaną masę mięsną należy trochę posolić,
popieprzyć i wymieszać z jajkami, a następnie bardzo dobrze wyrobić
rękami. Z tak powstałem masy należy formować niewielkie pulpeciki i
gotować je przez około 20 minut w wodzie( do momentu wypłynięcia).

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *