Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pszczółka Maja

Składniki na biszkopt:

  • 6 jaj
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Ubić na sztywno białka, dodać cukier i żółtka, a na koniec wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
Masa:
Ugotować budyń śmietankowy, duży z 3/4 litra mleka+1łyżka mąki tortowej. Dodajemy 3łyżki wódki. Biszkopt przekroić na pół i włożyć w środek masę .Biszkopt skropić, a resztę zostawić na wierzch biszkoptu.
Polewa:
2 łyżki Kasi roztopić na patelce dodając 3 łyżki cukru, na koniec dodać 1 paczkę wiórków kokosowych i smażyć na złoty kolor, cały czas mieszając. Gorącą polewę kładziemy na wierzch posmarowany masą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. przez Małgorzata Andrzejewską.

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *