Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi z migdałami i pomidorami

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 1 szkl mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 40 g migdałów
  • 1 cytryna
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Wypatroszone pstrągi oprószyć solą po czym zalać je mlekiem i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie ryby odsączyć i obtoczyć w mące.
Smażyć  na rozgrzanym oleju z każdej strony około 5 minut.
W miedzy czasie na rozgrzanym maśle zrumienić migdały i posypać nimi pstrągi przed podaniem.
Posypać jeszcze  posikaną natką pietruszki i obłożyć kawałkami pomidorów i cytryny.
Całość oprószyć solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *