Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi z grilla Iwony

Przez żołądek do serca. Pyszne grillowane ryby. Dziś pstrąg w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pstrągów, masła, natki pietruszki i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 4 pstrągi tęczowe
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki masła 
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Do miękkiego masła dodać posiekaną natkę pietruszki.
    Dokładnie wymieszać po czym do każdego pstrąga włożyć po 1 łyżce pietruszkowego masła.
    Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *