Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi z boczkiem w ziołach

Składniki:

    • 8 sprawionych pstrągów
    • ½ szklanki oleju
    • 2 cytryny
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 1 łyżeczka rozmarynu
    • 24 plasterki wędzonego boczku
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Pstrągi opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Do każdej ryby włożyć po szczypcie rozmarynu i tymianku, oraz po ćwiartce cytryny. Ryby owinąć plasterkami boczku, każdą rybę zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku lub na grillu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *