Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w sosie owocowym z migdałami

Składniki:

    • 4 pstrągi
    • 5 łyżek soku z cytryny
    • 1 ½ szklanki jasnych winogron
    • ½ szklanki bulionu z kostki
    • 1 szklanka śmietany
    • 2 łyżki mąki
    • ½ szklanki płatków migdałowych
    • sól, pieprz do smaku
    • 5 łyżek masła
    • ½ szklanki białego wina


    Sposób przyrządzenia:

    Ryby umyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Winogrona przepołowić. Masło roztopić na patelni, włożyć  ryby, smażyć po około 8 minut z każdej strony, wyjąć trzymać w cieple. Na tym samym tłuszczu smażyć  winogrona i płatki  migdałowe przez około 2-3 minuty. Bulion, wino i śmietanę zagotować, dodać winogrona z płatkami migdałowymi, wymieszać. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Ryby podawać z sosem i z gotowanymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *