Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w śmietanie

Składniki:

  • 4 wypatroszone pstrągi
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 1/ pęczka natki pietruszki

    Sposób wykonania:

    Pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć w mace i obsmażyć an rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony.
    W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzać masło po czym wlać śmietanę i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Włożyć do niej pstrągi razem z posiekaną natką pietruszki i dusić jeszcze na małym ogniu ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *