Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w plastrach boczku Iwony

Składniki:

    • 8 oczyszczonych pstrągów
    • 7 łyżek oleju
    • 2 cytryny
    • 1 łyżeczka rozmarynu
    • 1 łyżeczka  tymianku
    • 24 plastry wędzonego  boczku
    • pieprz, sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Pstrągi opłukać i osuszyć, posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Do środka każdej ryby włożyć po szczypcie rozmarynu i tymianku, oraz ćwiartce cytryny. Ryby owinąć plastrami wędzonego boczku. Pstrągi  zawinięte w folię aluminiową grillować po około 10-15 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *