Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w boczku z rusztu

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 12 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • 15 dag masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 8 listków szałwii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Czosnek rozgnieć po czym dodać go do masła razem z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
    Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym masłem posmarować w środku ryby po czym owinąć je plasterkami boczku.
    Na wierzchu ułożyć jeszcze po 2 listki szałwii i zwinąć je w folię aluminiową.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 10 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *