Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg z warzywami

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 cytryna
  • 2 listki laurowe
  • 125 ml wytrawnego białego wina
  • 4 pstrągi
  • 1 łyżka soli
  • ¼ pęczka natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Cebulę, marchewkę oraz cytrynę pokroić po czym wrzucić do 2 litrów osolonej wody.
    Wrzucić jeszcze listek laurowy oraz wlać wino.
    Gotować około 30 minut.
    W między czasie dokładnie oczyścić rybę po czym włożyć ją do wywaru i gotować około 20 minut.
    Po tym czasie pstrągi wyjąć z wywaru, ułożyć na talerzu i udekorować plasterkami cytryny oraz natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *