Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w pieczarkach Wioli

Składniki:

  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 2 pstrągi
  • 30 dag pieczarek (ok 9 szt.)
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:

Pstrąga oczyścić, skropić sokiem z cytryny, posypać jarzynką i natką pietruszki. Zawinąć w folię aluminiowa. Piec w nagrzanym piekarniku 30 min. Pieczarki oczyścić , pokroić, usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Po upieczeniu wyjąć pstrągi z folii i obłożyć pieczarkami.
Przepis nadesłała na " Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *