Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg pieczony z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg pstrąga
  • 12 pieczarek
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki tartej bułki
  • łyżka masła
  • 2 szkl. bulionu z ryby
  • sól
  • 2-3 plasterki cytryny
  • karmel

    Sposób wykonania:
    Pstrągi oczyścić i wypatroszyć po czym obtoczyć je w roztrzepanym jajku, tartej bułce a potem przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać łyżką masła i upiec.
    W między czasie pieczarki zalać bulionem, dodać 2-3 plasterki cytryny i całość zagotować zabarwiając karmelem.
    Przed pdoaneim polać sosem rybę.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *