Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg Michała

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • 50 g mąki
  • 80 g masła
  • ¼ pęczka natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Pstrąga skropić odrobiną soku z cytryny i odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie oprószyć w wewnątrz i zewnątrz solą oraz mąką.
    Następnie usmażyć go na większości rozgrzanego masła około 10 minut z każdej strony.
    Gotowe pstrągi wyłożyć na półmisek a do sosu pozostałego po smażeniu ryb dodać resztę masła, sok z cytryny.
    Całość podgrzać i polać pstrągi.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *