Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg marynowany Justyny

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie odsączyć pstrągi z marynaty i zanurzyć w roztrzepanym jajku.
Później obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym maśle.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *