Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrą w galarecie z papryką i kukurydzą

 

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 3 kostki dorsza
  • czerwona papryka
  • sałata
  • natka pietruszki
  • majonez
  • żelatyna
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • jajko
  • vegeta
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Z ryb odciąć ogony oraz głowy, usunąć skóry, mięso zmielić z dorszem.
Wbić jajko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Powstałym farszem napełnić skóry i owinąć całość w folie albuminową.
Gotować nad para około 30 minut.
Po tym czasie pokroić ryby na plastry, które ułożyć na półmisku.
Ozdobić majonezem, natka pietruszki oraz papryką.
Wokół rozłożyć kukurydzę i fasolę.
Wodę z dodatkiem Vegety zagotować po czym dodać żelatyn rozpuszczona w dużej ilości wody i zalać rybę.
Odstawić do stężenia galarety.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *