Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przystawka z papryki i oscypka

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 duży ser oscypek
  • pęczek zielonego koperku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przyrządzenia:
    Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek umyć, osączyć, posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Ser, koper i czosnek doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Paprykę napełnić przygotowaną masą serową, pokroić w rulony i ułożyć na umytych, osączonych liściach sałaty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *