Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przysmak z krewetek i pieczarek

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
  • 2 dymki
  • 10 dag mrożonych krewetek
  • 2 pomidory
  • kilka liści sałaty
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szkl. majonezu
  • ¼ szkl. oliwy
  • ¼ szkl. octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka mielone papryki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:

  1. Do majonezu dodać oliwę, ocet,  mieloną paprykę, cukier puder oraz czosnek roztarty z solą.
    Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.
    W między czasie obrać pieczarki i pokroić je w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie krewetki sparzyć wrzątkiem, dymki posiekać a pomidory pokroić ósemki.
    Salaterkę wyłożyć liśćmi sałaty na nich rozłożyć pieczarki, potem krewetki i całość polać dużą ilością sosu.
    Samą górę posypać jeszcze dymką i udekorować pomidorem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Jola J

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *