Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przysmak drobiowy

Składniki:

  • 40 dkg filetów z drobiu
  • 2/3 szklanki śmietany
  • 15 dkg szynki wędzonej
  • 2 białka jaj
  • czosnek – ilość wg uznania
  • sól, pieprz, ostra papryka

    Sposób przyrządzenia:
    Szynkę pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso drobiowe zmielić w maszynce do mięsa, dodać zgnieciony w prasce czosnek, śmietanę, białka jaj, przyprawy. Dodać szynkę bardzo dokładnie wymieszać. Kilkakrotnie złożyć odpowiedni duży kawałek folii aluminiowej, na nim rozłożyć przygotowaną masę mięsną, dokładnie zawinąć folię, obwiązać sznurkiem. Włożyć do gorącej wody i parzyć 25 minut. Schłodzony rulon z folią wstawić do lodówki na kilka godzin, delikatnie usunąć folię i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *