Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa Gulaszowa

Zupa gulaszowa jesienna

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 20 dkg fasolki szparagowej (mrożonej)
  • 20 dkg brukselki (mrożonej)
  • 15 dkg zielonego groszku (mrożonego)
  • 20 dkg różyczek kalafiora
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 l bulionu mięsnego
  • 4 porcje wędzonki ( boczek, szynka, golonka)
  • 4 parówki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • śmietana – opcjonalnie

Zimowa zupa gulaszowa

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego i wieprzowego
  • 2 litry wywaru mięsnego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • 5 ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • smalec
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta kminku, mielona ostra papryka
  • sól, pieprz

Zupa gulaszowa Anety

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny na gulasz,
  • 1/2 główki białej kapusty,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 czerwona papryka,
  • 4 średnie ziemniaki,
  • 2 cebule,
  • 2 pory,
  • 1i1/2 litra rosołu,
  • 3 łyżki mąki,
  • 3łyżki margaryny,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 listki laurowe,
  • sól, pieprz.