Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Rosół

Rosół Pekin 2008

Składniki: porcja rosołowa z kurczaka wołowina rosołowa 0,5 kg marchewka 2 szt. pietruszka 2 szt seler ¼ kapusta włoska 1/4 gł. por 1 szt grzybki mun kilka sztuk sos sojowy ciemny sól pieprz szczypiorek (najlepiej cieniutki) Sposób przyrządzenia: Przygotować wywar z porcji rosołowej i wołowiny. Gotować na wolnym ogniu przez 1 godz. (ja szumu nie…

Rosół chiński Wioli

Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 zupa chińska mrożona 10 dag makaronu ryżowego nitki(taki biały) sos sojowy przyprawa 5 smaków mąka ziemniaczana 2-3 łyżki jarzynka lub inna przyprawa tego typu olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Pierś kroimy w małą kostkę, posypujemy mąką ziemniaczaną i lekko jarzynką. Na patelnię wlewamy olej podsmażamy chwilkę ok.5-10 min. Następnie…

Rosół po beskidzku

Składniki: 1 kg ziemniaków Skrzydło z indyka Włoszczyzna (marchew, pietruszka +nać, seler i  por) 1 średnia cebula Świeży Lubczyk Vegeta Pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połówki i ugotować w oddzielnym garnku w lekko osolonej wodzie. Do garnka na rosół wrzucić skrzydło z indyka (najpierw przekroić je na zgięciu) i doprawiwszy łyżeczką Vegety…

Rosół Grażyny

 

Składniki:

    • 1/4 kury
    • 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
    • 1/2 kg wołowiny rosołowej
    • 3 marchewki
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • 1/2 pory
    • cebula
    • 3 ziela angielskie
    • 3 liście laurowe
    • 1 goździk
    • 1 grzybek suszony
    • 1 kostka bulionowa Knorra
    • maggi w płynie
    • 1 1/2 litra wody
    • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
    • ugotowany makaron