Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa smażona z cebulką

Składniki: 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż…

Fasolka szparagowa z tartą bułką

Składniki: 600 g fasolki szparagowej 4 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Następnie fasolkę zalać osoloną wodą. Dodać jeszcze 1 łyżeczkę cukru i gotować około 15 minut od momentu, gdy woda zawrze Po tym czasie odcedzić fasolkę. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać nią…

Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi

Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. posiekanych szalotek ¼ szkl. orzeszków piniowych 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę ½ kg świeżej fasolki szparagowej sól pierz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią. W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po…