Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Fasola

Czerwona fasola słodko kwaśna

Składniki: 1 szklanka średniej czerwonej fasoli 2 papryki 1 cebula 4 łyżki oleju 2 pomidory 1 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Cebulę…

Biała fasola z szynką

Składniki: 50 dkg białej średniej fasoli 25 dkg szynki wieprzowej 1 cebula 3 łyżki oleju lub smalcu ¼ otartej skórki cytryny sól, pieprz pikantny sos pomidorowy Sposób przyrządzenia: Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą, moczyć przez kilkanaście godzin. Można też użyć fasoli konserwowej. Namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić.…