Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy serowe

Sos serowy z orzechami

Składniki: 150 ml bulionu warzywnego 150 ml śmietany 20 dag sera gorgonzola 50 ml sherry 8 dag orzechów włoskich bazylia sól pieprz Sposób wykonania: Bulion wymieszać ze śmietaną po czym doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pokruszony ser wymieszany z sherry. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do rozpuszczenia się sera. Następnie doprawić do smaku…

Sos serowy*

Składniki: 100g bryndzy lub fety ząbek czosnku 3 łyżki mleka 2 łyżki oliwy 4 łyżki twarogu 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek sól, pieprz sos worcester Sposób przyrządzenia: Bryndzę zmiksować z czosnkiem, mlekiem, oliwą. Wymieszać z twarogiem. Dodać posiekane oliwki. Doprawić wedle gustu. Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata

Sos serowy do ryb.

Może w piątek go zrobię, bo wygląda całkiem prosto i interesująco. A tymczasem podaję go Wam: Skład: 15 g tartego żółtego sera sól, pieprz 1 i 1/4 szklanki mleka 1 roztrzepane jajo 1 roztarty ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Sposób przyrządzenia: Mieszamy w rondlu ser, jajo, czosnek, sól i pieprz. Powoli mieszając wlewamy…