Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Pikantny dip

Składniki: 1 szkl. majonezu główka czosnku 1/3 szkl. marynowanych grzybów kiszony ogórek ½ łyżeczki pieprzu sól ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki Sposób wykonania: Pokrojone grzyby, ogórek ora czosnek przetrzeć przez sito aby powstał jednolita masa. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.  

Czosnkowy orzechowy dip

Składniki: 6 kromek białego chleba 6-7 ząbków czosnku ½ szklanki oliwy ocet sól 1 paczuszka orzechów włoskich ok.10 dkg Sposób przyrządzenia: Chleb obieramy ze skórki i moczymy w wodzie, odciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Orzechy drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i sól do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy na końcu doprawiamy octem po…

Pikantny dip ziołowy

Składniki: 4 łyżki posiekanej rukoli 1 jajko ugotowane na wtardo 1 łyżka roztartych koreczków helskich 1 łyżeczka posiekanej czerwonej cebuli 1 łyżeczka roztartej czerwonej marynowanej papryki ½ łyżeczki skórki startej z cytryny 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu 3 łyżki octu ba samico 3 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2…