Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sojowe

Dział zawierający przepisy na potrawy z produktów sojowych.

Grecka musaka w wersji wege

Składniki: 2 opakowania tofu twardego 8 ziemniaków 1 duży bakłażan 2 puszki pomidorów bez skórki 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki oleju 2 łyżki jogurtu nat. płatki sojowe prażone oregano szczypta cynamonu sól pieprz szczypta cukru 1 jajo Sposób wykonania: Kto powiedział, że przepyszna grecka musaka musi być nafaszerowana mięsem? Ja…

Sałatka z soi Magdy

  Składniki: 6 łyżek ugotowanego ziarna soi 1 żółtka papryka 4 łodygi selera naciowego koper natka pietruszki 2 pomidory sól pieprz 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Soję namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, rano ugotować. Paprykę, seler i pomidory pokroić w kostkę. Dodać sól i pieprz do smaku. Posypać koperkiem, pietruszką i wymieszać z soją.…

Tortilla z kotletami sojowymi Orico

Składniki: 1 opakowanie kotletów sojowych a la mielonych Orico jajko koperek przyprawy (sól, pieprz i inne według uznania) bułka tarta do obtaczania oliwa z oliwek opakowanie gotowych placków tortilla kilka plastrów sera żółtego 1 cebula czosnek w ilości według uznania 1 papryka 1 papryczka chili 1 opakowanie pomidorów z puszki mieszanka przypraw do potraw meksykańskich…

Makaron sojowy z kolorowymi warzywami

Składniki: 2 czerwone papryki 2 zielone papryki 4 marchewki 100g selera naciowego 2 dymki 2 zielone chili gałązka kolendry 6 łyżek oleju sezamowego 500g mrożonych brokułów 400ml rosołu drobiowego 4 łyżki jasnego sosu sojowego sól, pieprz 200g makaronu sojowego Sposób przyrządzenia: Papryki przekroić na pół, oczyścić z nasion, pokroić w cienkie paski. Marchewki obrać, także…

Tofu z warzywami

Składniki: 250g tofu 8 łyżek sosu sojowego 4 łyżki sosu słodko kwaśnego ze słoika pęczek dymki 2 papryki czerwone 4 małe marchewki 350g kawałków ananasa z puszki 150g kiełków sojowych 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 5 łyżek octu z sherry Sposób przyrządzenia: Tofu pokroić w kostkę i polać marynatą…