Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szczupak

Szczupak w sosie chrzanowo – cytrynowym

Składniki: 1 szczupak ½ szkl. świeżo startego chrzanu 1 marchewka 200 ml kwaśnej śmietany kawałek korzenia selera 1 pietruszka pęczek natki pietruszki 1 cebula kilkanaście ziaren pieprzu 1 liść laurowy 4 łyżki masła 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania: Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do specjalnej rynienki do gotowania ryb. Zalać…

Smażony szczupak Ilony

Składniki: szczupak 1,5- 2 kg mąka bułka tarta jajka 3 sztuki sól pieprz zioła prowansalskie suszony koperek sok z cytryny olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka…

Szczupak w sosie chrzanowym

Składniki: filety ze szczupaka 1,5 kg cebula 2 sztuki białe wino 2 szklanki wywar z ryby 0,6 litra masło 3/4 kostki tarty chrzan 6 dag świeży chrzan 6 dag śmietana 1,5 szklanki natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę.…