Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szczupak

Roladki ze szczupaka

Składniki: 2 kg szczupaka ze skórą 2 duże marchewki 1 duża cebula 1 ogórek zielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz, olej 2 łyżki przyprawy do ryby Sposób przyrządzenia: Filety z ryby umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na każdej porcji położyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulę w piórka…

Szczupak szpikowany słoniną

Składniki: 1 szczupak 100 g słoniki sól pieprz 100 g masła 250 ml śmietany 20% 1 łyżka octu z estragonu sok z ½ cytryny ½ pęczka koperku folia aluminiowa Sposób wykonania: Szczupaka dokładnie wypatroszyć i oczyścić po czym zrobić nacięcia w odległości około 3  cm. Następnie słoninę pokroić w słupki i włożyć w otwory w…

Filet ze szczupaka zapiekany z pomidorem

Składniki: 80 dkg filetów ze szczupaka ze skórą 4 pomidory tarty ser olej 5 łyżek mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety podzielić na 8 porcji, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim ryby. Tak przygotowane ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem, na każdym ułożyć przyprawione solą…

Szczupak w śmietanie

Składniki: 100 g słoniny 1 kg filetów ze szczupaka sól sok z 1 cytryny 20 g masła 500 ml wytrawnego białego wina 250 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 g kwaśnej śmietany pieprz 1 łyżka kaparów Sposób wykonania: Słoninę pokroić w paseczki, którą nadziać filety. Oprószyć je jeszcze solą i skropić sokiem z…