Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dorsz

Rolada z dorsza z marchewką

Składniki: 1 kg filetów z dorsza 3 cebule 4 ząbki czosnku tarta bułka 4 jajka natka pietruszki 1 marchew sól pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsz zmaleć razem z czosnkiem oraz cebulą. Następnie marchewkę zetrzeć i dodać ja do masy rybnej. Wbić jeszcze jajka oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku…

Dorsz w sosie greckim

Składniki: 50 dag filetów z dorsza 2 marchwie 5 dag cebuli 5 dag pieczarek 5 dag selera 5 dag przecieru pomidorowego sól pieprz szczypta cukru papryka olej sok z cytryny Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. W miedzy czasie warzywa obrać i pokroić w cienkie zapałki…

Dorsz w kremie z porów

Składniki: 1 kg dorsza 1 duży por 300 ml słodkiej śmietany 30% sól pieprz olej Sposób wykonania: Pora pokroić w krążki które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanej margarynie. Dusić na małym ogniu cały czas mieszając, wówczas wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia sosu. W między czasie dorsza oprószyć solą oraz…