Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Babka mięsno-ziemniaczana

Składniki: 2 kg ziemniaków 1-2 cebule 25 dag wędzonego boczku 25 dag mielonego mięsa 3 jajka ½ szkl. śmietany 2 łyżki oleju majeranek sól pieprz tłuszcz bułka tarta Sposób wykonania: Pokrojony w kostkę boczek i cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie obrane ziemniaki zetrzeć na tarce odcisnąć z nadmiaru płynu, wówczas dodać boczek,…

Azjatyckie gołąbki

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 3 dymki
  • 10 dag kiełków sojowych
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • kawałek imbiru (2 dag)
  • 40 dag filetów z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 duża kapusta pekińska
  • 5 dag masła
  • 1/4 l bulionu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cebula
  • 20 dag ryżu

Naleśniki imprezowe

Składniki: • pierś z kurczaka 2 podwójne • mała cukinia 1 sztuka • brokuł 1 sztuka • ogórek 1 sztuka • pomidor 2-4 sztuki • koperek 2-8 łyżek • pieprz, sól, gałka muszkatołowa do smaku • sok z cytryny • olej • sos tzatziki • naleśniki 10 sztuk Sposób przyrządzenia: Filet kroimy na kawałki doprawiony…

Leczo z mortadelą

Składniki: • mortadela wieprzowa lub parówkowa 25 dkg • papryka czerwona 2 sztuki • cebula 1 sztuka • cukinia mała 1 sztuka • śmietana gęsta kwaśna 4 łyżki • słodka papryka w proszku 1 łyżka • natka pietruszki • sól, pieprz • olej Sposób przyrządzenia: Warzywa kroimy wedle upodobań, smażymy je na oleju tak aby…