Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Półmięsne

Kiełbasa z ananasem i czerwoną fasolą

Składniki: ½ kg kiełbasy 8 cebul 1 koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki fasoli czerwonej ½ l bulionu sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach dodać pokrojone ananasy razem z zalewą,  odsączoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.…

Schab duszony w młodej kapuście

Składniki: 50 dkg schabu bez kości pokrojonego w grube paski 3 łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki białego, mielonego pieprzu ¼ łyżeczki soli 1 łyżka wody ½ szklanki keczupu 1 łyżka cukru 1 łyżka sosu chili 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju 3 posiekane ząbki czosnku 2 kg posiekanej grubo kapusty 1/3 szklanki posiekanej zielonej…

Kebab w cieście

 

Składniki:

    • schab ew. karczek ok. 1/2 kg
    • przyprawy (wg. uznania)
    • margaryna ew. +smalec (do smażenia)
    • cebula
    • marchewka
    • kapusta pekińska ok. 1/4 główki
    • ogórek kiszony
    • ew. pomidor (wg. uznania)
    • śmietana 18% duża
    • czosnek 1/2 główki
    • koperek
    • sól, pieprz (do smaku)
    • 2 jajka
    • odrobina wody
    • szczypta soli
    • 2 łyżki oleju
    • mąka ok. 1/4 kg
    • olej do smażenia

Read more →

Banany zapiekane w bekonie

Pyszne, nietypowe zestawienie słodkich bananów z wyrazistym smakiem pieczonego boczku. Składniki: banan 4 sztuki bekon 4 plasterki pieprz Cayenne curry Sposób przyrządzenia: Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy, oprósz lekko curry i Cayenne, owiń plasterkami wędzonki (ewentualnie pokrojonymi na paski) i włóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C…

Pilaw Julianny

Składniki: 500 gram mięsa wieprzowego (szynka, łopatka) 2 szklanki ryżu (parabolicznego lub białego podłużnego) 3 średnie marchewki 2 duże cebule 0,5 szklanki oleju sól, pieprz, curry rodzynki, suszone morele  Sposób wykonania: Pilaw najlepiej gotować w specjalnym saganie lub w garnku z grubym podwójnym dnem. Mięso kroimy w średniej wielkości kawałki (2-3 cm). Cebulę obieramy, kroimy…