Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Jagnięcina z rozmarynem

Składniki: 1 udziec jagnięcy 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn Sposób wykonania: Ząbki pokroić na mniejsze kawałki i wbić do mięsa po czym natrzeć go rozmarynem. Oprószyć całość jeszcze solą ora pieprzem. Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie a potem przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika…

Wątroba drobiowa w śmietanie

Składniki: ½ kg wątroby drobiowej 2 cebule 3 średnie jabłka 4 łyżki mąki szklanka śmietany kremówki 3 łyżki musztardy kilka łyżek bulionu drobiowego 3 łyżki soku z cytryny szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na…

Piracka cielęcina

Składniki: 1 kg cielęciny 1 duża cebula ½ szklanki czarnych oliwek 5-6 ząbków czosnku ½ litra wytrawnego czerwonego wina 6 pomidorów 4 kolorowe papryki ½ szklanki oliwy 2 szklanki mąki oregano, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Czosnek i cebulę obrać drobno posiekać i usmażyć na połowie oleju. Dolać 2 szklanki wina, pokrojone pomidory bez…