Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Paszteciki francuskie z wołowiną

Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 30 dag gotowanej wołowiny łyżka masła cebula duża gotowana marchewka pieprz sól Sposób wykonania: Posiekana cebule zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać jo do mięsa razem z marchewką pokrojona w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty. Na każdym rozłożyć…

Polędwiczki z rozmarynem

Składniki: 60 dag polędwiczek łyżka mąki łyżka masła łyżka oleju 3 jabłka pęczek rozmarynu cebula majeranek sól Sposób wykonania: Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym posypać je rozmarynem i zalać wodą tak aby zakryła całe mięso. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. W między czasie obrane jabłka i cebulę pokroić w…

Schabowe z groszkiem

Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…

Żeberka w ostrym sosie

Składniki: cebula 2 łyżki oleju 6 łyżek ketchupu 3 łyżki sosu Worcester 2 łyżki octu 4 łyżki soku z cytryny łyżka musztardy 2 łyżki cukru 1 łyżka mieszanych ziół ½ łyżeczki przyprawy chili 2 kg żeberek sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej sos Worcester, ketchup, sok…

Klops z jajkiem

Składniki: 80 dag mielonego mięsa 1 kajzerka ¾ szkl. mleka 1 cebula sól pieprz 4 jajka kilka liści Kaputy włoskiej 2 marchewki por 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko i dodać posiekaną cebulę  oraz namoczoną bułkę. Całość odkładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie kapustę sparzyć wrzątkiem rozłożyć je…