Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Łazanki

Łazanki z szynką

Składniki: 400 g łazanek 200 g szynki 80 g masła 200 ml śmietany 3 żółtka tarta bułka sól pieprz Sposób wykonania: Łazanki ugotować w 5 litrach osolonej wody. W między czasie szynkę pokroić w kostkę i wymieszać razem z odcedzonymi łazankami oraz masłem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego…

Łazanki z twarogiem

Składniki; 400 g łazanek 250 g twarogu 125 ml śmietany 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Łazanki ugotować w 5 litrach osolonej wody. W między czasie ser zetrzeć przez sito po czym połączyć go ze śmietaną z łyżką masła oraz żółtkami. Następnie przełożyć masę serową dodać do odcedzonych łazanek i delikatnie przemieszać. Przełożyć do…

Łazanki z makiem

Składniki: 400 g łazanek 200 g maku 1 łyżka masła 250 g cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki ½ laski wanilii Sposób wykonania: Mak kilkakrotnie wypłukany zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut. Po tym czasie odcedzić i zemleć trzykrotnie. W między czasie w 5 litrach osolonej wody ugotować łazanki po czym je odcedzić. Następnie…

Makaron z kawałkami smażonego bakłażana

Składniki: 1 bakłażan 2 żółte papryki 1 cebula 10 listków bazylii 2 łyżki koncentratu pomidorowego 250 g makaronu spaghetti 50 g startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sproszkowana słodka papryka pieprz vegeta Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanej oliwie,…

Łazanki z oliwkami*

Składniki: 20 dag makaronu typu łazanki serek typu camembert 15 dag marynowanych pieczarek 15 dag zielonych oliwek nadziewanych czerwoną papryką 2 łyżki keczupu sól szczypiorek (wystarczy pół pęczka) Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić. Kiedy jest jeszcze ciepły wymieszać go z keczupem. Pieczarki pokroić w plasterki, serek w kostkę, a szczypiorek…