Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Lasagne

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Lasagne ze szpinakiem

 

Składniki:

  • ser żółty
  • 6 płatów lasagne al dente
  • 250 gram mięsa mielonego 2
  • 50 gram szpinaku mrożonego lub 500 gram świeżego
  • czosnek (kilka ząbków)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 2 czubate lyżki mąki
  • 1/2 litra mleka zimnego
  • galka muszkatałowa
  • 2 sztuki cebuli
  • koncentrat pomidorowy
  • rosół w kostce
  • oregano
  • sól pieprz

Lasagne z bakłażanami.

Skład: 8 płatów lasagne 1 cebula 3 łyżki oliwy 50 dkg pomidorów z puszki sól,pieprz 1 bakłażan 4 pomidory świeże 25 dkg mozarelli Pęczek bazylii 5 dkg parmezanu. Sposób przyrządzenia: Płaty ugotować i przelać dobrze wodą. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojona cebulę, dodać pokrojone pomidory z puszki i gotować ok. 8 min. Doprawić solą…

Lasagne ze szpinakiem.

Dla 4 osób Skład: 4 pomidory 2 cebule opakowanie mrożonego szpinaku 200g twarogu 100g sera feta przyprawy olej 5 płatków lasagne 40g żółtego startego sera sos pomidorowy Sposób przyrządzenia: Cebulę i rozmrożony szpinak poddusić. Dodać przyprawy i fetę wymieszaną z twarożkiem. Nakładamy ją na plastry lasagne i układamy jeden na drugim. Na wierzchu posypać startym…

Lasagne z warzywami Gorgonzola

4 porcje 12 płatów lasagne nie gotowanych, 1 średni bakłażan, 15 dag zielonego groszku, 4 średnie cukinie, 30 dag Gorgonzoli, 3 łyżki oliwy tłoczonej na zimno, 2 dag masła, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 szczypty curry, sol nie oczyszczona, pieprz. Pokroić cukinie w plasterki i wrzucić na patelnie z rozgrzana 1 łyżka oliwy, krotko…