Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kopytka

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Polskie kopytka i włoskie gnocchi

Kopytka Składniki: 20 dag mąki pszennej 50 dag ugotowanych ziemniaków zimnych ziemniaków 1 lub 2 jajka sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki rozgnieść w prasce lub zmielić w maszynce do mięsa. W misce wymieszać zmielone ziemniaki, mąkę i jajka. Zagnieść ciasto, posolić. Stolnicę posypać mąką, wyłożyć ciasto na stolnicę i dokładnie je wyrobić. Tak przygotowane ciasto formować…

Kopytka ze szparagami w sosie pesto

Kopytka Składniki: 25 dkg miękkiego koziego sera 2 żółtka ¼ szklanki semoliny (mąki) ¾ szklanki drobniutkiej kaszy manny sól Sposób przyrządzenia: W misce bardzo dokładnie rozgnieść ser kozi lub zemleć go w maszynce co daje lepszy efekt. Wyrobić dokładnie z żółtkami, mąką i manną, dodać soli. Ciasto formować w walec o grubości 2,5 cm i…

Kopytka białoruskie

Składniki: • 12 ziemniaków • pół szklanki mąki • 1 cebula • 200 g słoniny • sól Sposób przyrządzenia: Do startych ziemniaków dodać mąkę oraz sól i wymieszać. Powstałe ciasto rozwałkować i pokroić na pasma, a następnie na kawałki długości 2-3 cm, po czym zapiec w piekarniku w brytfannie posmarowanej tłuszczem. Zapieczone kopytka ugotować i…