Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Cannelloni

Cannelloni z miesem

Składniki: 250 g. makaronu cannelloni/grube rurki/ 50dag. mielonego mięsa 15 dag. pieczarek 1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz puszka pomidorów łyżka masła ząbek czosnku bazylia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedzić, osączyć i przelać zimną wodą. Cebulę posiekać i zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać posiekane pieczarki…

Cannelloni z farszem mięsnym

Składniki: 350 g mieszanego mięsa mielonego, 2 łyżki oleju. 1 cebula, 1 ząbek czosnku. 1/2 pęczka oregano, 200 g pokrojonych pomidorów (z puszki), 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, czarny pieprz, 16 rurek cannelloni 250 g sera ricotta, 375 ml mleka. 4 łyżki startego parmezanu. Sposób przyrządzenia: Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek…

Cannelloni

Składniki: 10 szt. cannelloni 200-250 g startego żółtego sera Nadzienie: ok.500g mielonej wołowiny 4-5 plastrów włoskiej mortadeli 1 duża cebula tłuszcz do smażenia pieprz i sól 5-6 łyżek sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Pokrojoną cebulę podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zmielone mięso. Smażymy, ciągle mieszając, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy sos pomidorowy, pokrojoną mortadelę, dobrze mieszamy i…

Cannelloni z farszem mięsnym.

Składniki: 350 g mieszanego mięsa mielonego, 2 łyżki oleju. 1 cebula, 1 ząbek czosnku. 1/2 pęczka oregano, 200 g pokrojonych pomidorów (z puszki), 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, czarny pieprz, 16 rurek cannelloni 250 g sera ricotta, 375 ml mleka. 4 łyżki startego parmezanu. Sposób przyrządzenia: Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek…