Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pieczarki

Pasztet z pieczarek

Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule 3 czerstwe kajzerki 1 szkl. mleka 4 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z…

Pieczarki z czosnkiem

Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej cebula 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. W między czasie z pieczarek odciąć nóżki i posiekane dodać do cebulki razem z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i bułką tartą. całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek,…

Pieczarki faszerowane Kingi

Składniki: 10 dużych pieczarek ½ kg mięsa mielonego sól pieprz ząbek czosnku jajko bułka tarta olej Sposób wykonania: Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Naste pnie z pieczarek odciąć nóżki i kapelusze wypełnić mięsnym farszem. Posypać je Vegetą po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju…