Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa z grilla

Szaszłykowe kulki wołowe ze śliwką i papryką

Składniki: 500g mięsa wołowego 6 suszonych śliwek 6 plasterków boczku wędzonego 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka mąki ( do oprószenia mięsa) natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zmielić na maszynce. Dodać posiekaną drobno cebulę, natkę pietruszki (drobno posiekaną), doprawić solą i pieprzem. Podzielić na sześć części i zrobić kulki. Śliwki suszone zawinąć…

Cukinia w miodzie z grilla

Składniki: 60 dag. cukinii 2 łyżeczki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/4 szklanki naturalnego jogurtu ząbek czosnku sól pieprz Sposób przyrządzenia: Marynata- do naczynia dodać miód ,oliwę z oliwek, sos sojowy, sok z cytryny i zioła prowansalskie. Cukinię pokroić w grube…

Kolorowa papryka z grilla

Składniki: 2 czerwone cebule 2 słodkie cebule 1 żółta papryka 1 zielona papryka 1/4 filiżanki oliwy z oliwek ewentualnie ulubione zioła Sposób przyrządzenia: Papryki i cebule pokroić na ćwiartki, i wymieszać z oliwą (do oliwy można dodać bazylii, oregano lub inne ulubione zioła). Położyć na grillu, piec obracając tylko raz. Najlepiej grillować w specjalnym koszyku…

Papryka z serowym farszem w plastrach bekonu grillowania

Składniki: 10 kolorowych strąków papryki pokrojone w kostkę żółty ser i mozzarella 10 plastrów bekonu lub boczku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć osuszyć. Z boku wyciąć długi otwór który pozwoli nam oczyścić wnętrze strąku jak i nałożyć farsz. Wnętrze papryki z umiarem przyprawić, nałożyć farsz serowy który oczywiście możecie wzbogacić o inne składniki jak…