Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Karkówka z grilla

Karczek zapiekany z ogórkami

Składniki: 2 kg karczku 1 pikantny ketchup przyprawa delikt do mięs 5 cebul słoik ogórków konserwowych tłuszcz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które oprószyć przyprawą i posmarować ketchupem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym  tłuszczem. Plastry przełożyć plasterkami ogórka oraz krążkami cebuli. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Po tym czasie wstawić do piekarnika…

Karkówka z grilla Tomka

Składniki: 4 cebule 8 platerów karkówki sól pieprz curry papryka mielona przyprawa grillowa ziele angielskie rozmaryn czerwone wino Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryka, curry , zielem angielskim, rozmarynem oraz przyprawą grillową. Następnie cebule pokroić w krążki i połowie rozłożyć w wąskiej brytfannie. Ułożyć na niej mięso i przykryć pozostałymi krążkami cebuli. Zalać mięso…

Karczek z grilla Agnieszki

Składniki: • 1 kg schabu karkowego • musztarda • oliwa z oliwek • pieprz • sól • 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Umyte mięso kroimy na kotlety o grubości 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Kilka łyżek musztardy mieszamy z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek oraz z rozgniecionym w prasce czosnkiem. Przygotowaną marynatą…

Pikantna karkówka z grilla

Składniki: kilogram chudej karkówki sól pieprz 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy 2 łyżeczki mielonej kolendry łyżeczka mielonej białej gorczycy sos tabasco łyżka przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki zielona papryka żółta papryka 4 młode cebule świeże oregano Sposób wykonania: Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, oprósz z obu stron…