Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zraziki

Mięsne kulki na parze

 

Składniki:

 

  • ½ kg mielonej wołowiny
  • 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • ½ szklanki startych ziemniaków
  • ½ szklanki posiekanej dymki
  • ½ łyżeczki maki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki sosu rybnego

Sos:
Składniki:

  • ½ łyżki oleju
  • ½ łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki maki ziemniaczanej
  • sól  i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 szklanka zmiksowanych pomidorów

 

Aromatyczna rolada cielęca

Składniki: 1 ½ kg nerkówki cielęcej 3 kiszone ogórki 20 dkg wędzonego boczku 1 marchewka 1 cebula kawałek kapusty 3 łyżki masła 1 szklanka wywaru cielęcego sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, wyjąć kość, oprószyć pieprzem. Boczek pokroić w plastry. Na mięsie rozłożyć plastry boczku, po środku ułożyć  ogórki, zwinąć roladę i…

Rolady wołowe po myśliwsku

Składniki: po 4 plastry wołowiny i boczku 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz 2 łyżki syropu lub soku z borówek 1 cebula 100 g pieczarek 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1 łyżka natki 1 opakowanie sosu myśliwskiego (na 1/4 l płynu) 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem,…

Zraziki z kurczaka z migdałami

Składniki: 50 dkg mięsa z kurczaka migdały 1 cebula 2 łyżki kaszy manny 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso i obraną cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko, kaszę mannę, przyprawić, skropić wodą i dokładnie wymieszać. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać z brązowej skórki. Formować kształtne zraziki do środka każdego wkładając migdał. Usmażyć na…